Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

 

 

Rappaus ja maalaustyöt

 

Rappausmateriaalit ja niiden maantiekuljetukset lahjoitti Malik Bentaieb. Lahjoitus käsitti teräsverkkoa 88 metriä, tartuntalaastia 1600 kg, täyttölaastia 4800 kg, pintalaastia 1760 kg ja silikaattimaalia 80 kg. Aiemmin rautakauppa Starkista oli hankittu pintalaastia 500 kg

 

 

Rappauslaastien kuljetus

 

 

Laastin lauttasi Vesistörakenne Kettunen Ky Imatran venesatamasta Skiittasaareen. Rannalta rakennuspaikalle kuljetustalkoissa olivat Kristiina, Aleksanteri, Tero, Jyrki, Tuomas, Kari, Pekka, Teemu ja Markus.

 

 

Sisärappaus

 

 

Sisärappaustyön aluksi suojattiin tornin ikonit muovilla. Roiskeet ja epätasaisuudet poistettiin iskuporan taltalla. Hyvin sementtipitoinen laasti ruiskutettiin kaikkialle rapattaviin pintoihin ns. "kynsiksi". Teräsverkon kiinnittämisessä oli haasteita kaarien ja holvien kohdalla. Myös kaarien ja holvin rappauksessa oli omat haasteensa.

 

 

Ulkorappaus

 

 

Kuvia ulkorappauksen työn eri vaiheista. Aluksi puhdistettiin muuraustyön roiskeet. Teräsverkko kiinnitettiin erityisillä kiinnikkeillä ja propuilla. Pilastereiden viereen lyötiin ns. "penkit", jotka tasattiin sapluunalla. Tämän jälkeen lyötiin täyttörappaus. Lopuksi seinä peitettiin pintarappauksella.

 

 

Maalaustyöt ulkona

 

 

Kuvia ulkomaalauksen eri vaiheista. Ennen maalausta kaikki pinnat käsiteltiin Kiinnike-aineella. Pinta maalattiin 2-3 kertaa. Ikkunanpielet, ovenpieli, ja räystäät sekä pilasterit maalattiin valkeaksi. Sokkelipelti ja oven päällä oleva pelti maalattiin mustaksi.

 

 

Maalaustyöt sisällä

 

 

Kuvat sisämaalauksen eri vaiheista

 

 

 

 

Siirry ikonien maalauksen sivulle