Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

 

 

Ikonien maalaaminen

 

 

            Pantokrator-ikoni  (Kristus Kaikkivaltias-ikoni)

 

        

Kuvassa keskukupolin ikoni rakennusvaiheessa 

 

       

      Profeetat Mooses, Elia, Daavid ja Salomo

 

 

Torniin maalatut profeettojen ikonit ovat suurikokoisia; leveys 80  ja korkeus 180 cm.

 

 

Kaksi rovastia kirkon tornissa. Eero Uuksulainen ja isä Markus viimeistelevät profeettojen ikonien kiinnitystä.

 

 

           Kristuksen  käsittä tehty ikoni 

 

Kuva pikkukupolin Kristuksen ikonista maalausvaiheessa  

 

 

Ikonostaasin ikonit

 

 

Alttari-ikonin esikuvana on ollut Athoksen Simonopetran luostarin ruokasalissa oleva seinäfresko. Kristuksen ja Jumalansynnyttäjän ikonit on maalattu Kalevi Ponkkosen lahjoittamille hyvin leveille mäntylankuille.

 

 

Uhripöydän kulmauksessa ovat ikonit: Kristus ratsastaa Jerusalemiin ja Kristus astuu alas tuonelaan. Oikealla puolella ovat Kristuksen taivaaseen astumisen ikoni ja kirkon nimikkoikoni, Suurmarttyyri Georgios. 

 

            

 

Alttari-ikonin maalaaminen

 

Oikealla ensiksi maalattu alttari-ikoni jonka jouduin teknisistä syistä hylkäämään.

 

 

 

Tässä nykyinen alttari-ikoni  maalaamisen eri vaiheissa. 

 

 

 

 

Yksitoista kookasta ikonia kuljetettiin talkoolaisten kanssa Tero Matin veneellä myrskyisenä päivänä Skiittasaareen. Ikoneja kiinnittämässä olivat Aleksanteri, Heikki Tero Matti ja Markus. 

 

Ambrosius Milanolaisen ylistysveisu 

 

 

 

 

 

Sinua, Jumala, me kiitämme; Sinua, Herra, me tunnustamme; Sinua iankaikkista Isää, koko maailma ylistää. Sinulle kaikki enkelit, Sinulle taivaat ja kaikki voimat, Sinulle kerubit ja serafit lakkaamattomilla äänillä huutavat: pyhä, pyhä, pyhä on Herra Jumala Sebaot, täynnä ovat taivaat ja maa Sinun kunniasi suurta kirkkautta.

 

 

 

 

Sinulle ylistystä veisaa apostolein arvokas kuoro. Sinulle kiitosvirsiä sepittää profeettain paljous.

 

 

 

 

 

 

 

Sinua kiittää marttyyrien loistava sotajoukko. Sinua tunnustaa kaikessa maailmassa pyhä Seurakunta, Sinua käsittämättömän kunnian Isää, Sinun ainokaista, kumarrettavaa ja totista Poikaasi sekä Pyhää Lohduttaja-Henkeä.

 

 

 

Sinä, oi kunnian kuningas, Kristus, Sinä olet Isän iankaikkinen Poika! Sinä pelastaaksesi ihmisen et inhonnut neitseellistä kohtua. Sinä katkaisit kuoleman odan ja avasit uskovaisille taivaan valtakunnan. Sinä istut Jumalan oikealla puolella, Isän kunniassa, ja me uskomme Sinun tulevan tuomitsemaan.

 

Sinua nyt rukoilemme, auta palvelijoitasi, jotka olet kalliilla verelläsi lunastanut. Tee meidät kelvollisiksi Sinun pyhiesi kanssa iankaikkisessa kunniassasi hallitsemaan.

Pelasta, Herra, Sinun kansasi ja siunaa Sinun perintöäsi. Johdata perintösi ja korota kansasi iankaikkisesti. Joka päivä me kiitämme Sinua ja Sinun nimeäsi ylistämme iankaikkisesti sekä iankaikkisesta iankaikkiseen. Tee meidät, Herra, mahdolliseksi, että me tämän päivän syntiin lankeamattomina säilyisimme. Armahda meitä Herra, armahda meitä.

 

 

Olkoon, Herra, Sinun laupeutesi meidän päällämme, niin kuin me Sinuun uskallamme. Herra, Sinuun me uskallamme, ettemme häpeään joutuisi iankaikkisesti. Amen.

 

 

Paluu takaisin Georgioksen kirkon sivulle 

 

 Siirry Ivironin kappelin sivulle