Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

 

 

 

 Ajankohtaista

 

Skiittasaaren rakentaminen

 

Vuosina 2015, 2016 ja 2017 on yhdistyksen suurena haasteena kahden kappelin rakentaminen.

 

Kappeli n:o 6 on annettu urakaksi Ramesta Oy:lle. Projekti on jaettu kahteen osaan, joista ensimmäinen vaihe on jo suoritettu 2016. Kappelin sisätyöt sekä pintarappaus ovat jälkimmäisessä rakennusvaiheessa vuonna 2017.

 

Kappeli n:o 4 rakennetaan talkootyönä. Vuonna 2015 rakentaminen päästiin aloittamaan vasta heinäkuun lopulla, koska proomukuljetus viivästyi lähes kaksi kuukautta. Lyhyen rakennuskauden aikana saatiin rakennuksen runko lähes kolmeen metriin.

Vuonna 2016 oli Saimaalla hyvin epävakaat ja usein jopa myrskyiset sääolosuhteet. Talkoolaisten saareen pääsy yli 6m/s tuulella oli turvallisuusriski. Kesän 150 päivästä (viikonloput mukaan lukien) noin puolet eli 77 työpäivää voitiin käyttää rakentamiseen.

Vuonna 2017 muurataan vielä kesken olevat muurauskohteet: tornin perustus sekä räystäät harkkokaarien päälle. Torni ja kupolin asennetaan rakennukseen ja vesikatto. Rakennus rapataan sisältä ja ulkopuolelta. Asennetaan ovi sekä lasitiilet ikkunoihin. Lopuksi pohjarappauksen kuivettua riittävästi, rapataan rakennuksen pinnat valkoiseksi.

 

 

 

Siirry seuraavalle sivulle: AKATISTOS